Sign In

Министар Шулић са руководством Туристичке организације Града Бања Лука: Повећан број захтјева за регистрацију пружалаца услуга "стан на дан"

Објављено:

​Министар трговине и туризма Републике Српске Денис Шулић разговарао је данас у Бањој Луци са директорицом Туристичке организације Града Бања Лука Драганом Вуклиш и руководиоцем Одјељења за туризам, економску, информативну и промотивну дјелатност у овој организацији Сузаном Шалић.

Тема састанка биле су и заједничке активности Министарства трговине и туризма Републике Српске, Републичке управе за инспекцијске послове и локалних заједница на сузбијању сиве зоне у области пружања услуге „стан на дан".

Руководство Туристичке организације Града Бања Лука упознало је министра Шулића са активностима ове организације на повећању броја регистрованих пружалаца услуге смјештаја овог типа, са посебним освртом на то да је у протеклим седмицама дошло до раста броја захтјева за регистрацију пружалаца овог вида смјештаја, те да је само у протеклих 15 дана Туристичка организација Града Бања Лука запримила је 35 захтјева за регистрацију.

Саговорници су се усагласили да је ово један од резултата активности надлежних институција у борби против сиве зоне у овој области, те су заједнички још једном апеловали на пружаоце услуга смјештаја да региструју своју дјелатност правовремeно, како би избјегли казне инспекцијских органа чије ће контроле бити настављене и у наредном периоду.

На састанку је разговарано и о могућностима унапређења сарадње и реализацији заједничких пројеката, те бољој промоцији и расту броја посјета граду на Врбасу. Тема састанка биле су и најављене манифестације за предстојећу љетњу сезону и очекивања о посјећености како ових догађаја, тако и боравку посјетилаца у Бањој Луци и њиховом упућивању на туристичку понуду како града, тако и околине.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.