Sign In

Тешић: Јединствено представљање туристичке понуде Републике Српске на Међународном сајму туризма у Београду

Објављено:

​„Туристичка понуда Републике Српске ће ове године по први пут откако учествујемо на Међународном сајму туризма у Београду бити обједињена на једној локацији, односно 10 излагача из Српске ће на простору од 326 квадратних метара представити љепоте и понуду Републике Српске, свим посјетиоцима београдског сајма“, рекао је помоћник министра за ресор туризма и угоститељства Предраг Тешић.

Тешић је истакао да ће понуда Републике Српске бити представљена у хали 1 (главној хали) београдског сајма, те да је изузетно поносан на то да су Министарство трговине и туризма Републике Српске и Туристичка организација Републике Српске ове године по први пут успјешно реализовали јединствено представљање.

„Ова идеја постоји већ одређени период и јако ми је драго да смо ове године успјели да је реализујемо. Посебну захвалност упућујемо организаторима Међународног сајма туризма у Београду који су нашим излагачима омогућили попуст од 30% на закуп простора и предузећу Антена нет из Теслића, који су нашим излагачима бесплатно уступили лед екране у циљу бољих могућности представљања“, рекао је Тешић.

Тешић је најавио да ће делегација Републике Српске предвођена министром трговине и туризма Денисом Шулићем од сутра, 21. фебруара 2024. године, до суботе, 24. фебруара 2024. године боравити на сајму у Београду, у склопу чега ће бити одржан и низ билатералних састанака усмјерених на унапређења сарадње у области туризма.

„Београдски сајам туризма важи за најважнији годишњи догађај у промоцији, развоју и унапређењу туристичке индустрије региона, који на једном мјесту традиционално окупља званичнике и представнике институција, али најзначајније туристичке агенције, удружења и организације, хотеле, туристичке центре, транспортне компаније и међународне тур-операторе. Управо због низа могућности које нуди, сматрамо да је јако важно да се јединствено представимо и садашњим, али и будућим партнерима приближимо понуду Српске“, нагласио је Тешић.

Он је додао да ће у склопу учешћа и представљања на сајму представници Републике Српске, уз сајамску поставку, организовати и посебну промоцију Економског форума Јахорина, туристичке и гастро понуде Вишеграда и Семберије, бањских центара, Бањалуке, Сарајевско-романијске регије и Херцеговине, те много других садржаја који посјету Српској чине јединственом.

На заједничком штанду Републике Српске учествоваће Туристичка организација Републике Српске, те туристичке организације Бањалуке, Бијељине, Источног Сарајева, Требиња, Вишеграда, Брчко дистрикта, Бања Мљечаница, Ски-центар Равна планина и Национални парк Козара. Туристичка организације Републике Српске ће у склопу сајамског наступа промовисати туристичку понуду Републике Српске на подручју цијеле Републике Српске, те тако неће бити запостављена понуда оних локалних заједница и средина чије локалне туристичке организације нису у прилици да узму учешће на сајму.

Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.