Sign In

У Палама одржана конференција „Брендирање домаћих производа – Наше је боље"

Објављено:

​Министарство трговине и туризма Републике Српске организовало је у сриједу, 07. јуна 2023. године, у хотелу Форест у Палама конференцију „Брендирање домаћих производа – Наше је боље".


Конференцију је отворила помоћник министра за ресор трговине Душанка Тегелтија, која је присутнима представила активности Министарства трговине и туризма на пласману, позиционирању и промоцији домаћих производа на тржишту.

Тегелтија је истакла да је ово министарство од 2010. године укључено у активности којима је циљ подизање свијести о значају брендирања, те да се кроз континуирано провођење кампање "Наше је боље" настоји подићи и јачати свијест о значају куповине домаћих производа и скренути пажња потрошача да се кроз куповину ових производа подстиче не само додатни раст и јачање домаће производње, већ и повећава број радних мјеста и јача куповна моћ становништва, те се повећавају пензиони, здравствени и социјални фондови, улагања у квалитетнији образовни систем што све утиче на стварање стабилног економског тржишта привлачног за инвеститоре.

Она је додала да Министарство годинама уназад кроз билтене "Најбоље из Српске" промовише домаће произвођаче и њихове производе не само на тржишту Републике Српске и региона, већ и путем представништава Републике Српске широм Европе и свијета, те да је до сада издато 11 бројева билтена који се преводе на енглески, руски и француски језик.

У склопу конференције учесници су имали прилику и послушати и презентацију др Драгана Брењe, који је говорио процедурама регистрације заштићених производа.

Конференцији је присуствовао и начелник општине Пале Бошко Југовић, који је на почетку конференције поздравио учеснике и пожелио им добродошлицу и угодан боравак и рад у Палама, додајући да ово није прва конференција у организацији Министарства трговине и туризма којој присуствује, те да су видљиви резултати оваквог приступа и активности Министарства на пољу брендирања и промоције домаћих производа.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.