Sign In

Имунизацијом избјећи нови талас епидемије

Објављено:

​Министар трговине и туризма Републике Српске Сузана Гашић присуствовала је данас у Градишци првој организованој акцији имунизације радника у Српској, коју Влада Републике Српске и Републички штаб за ванредне ситуације организују у сарадњи са Привредном комором Републике Српске, Институтом за јавно здравство и Заводом за медицину рада и спорта Републике Српске.

Данашња акција огранизована је за 60 радника предузећа "Механизми бе" из Градишке, а министар Сузана Гашић истакла је да присуством овој акцији жели да пошаље поруку о потреби вакцинације против вируса корона, посебно радника предузећа оријентисаних ка извозу и сарадњи са страним инвеститорима и партнерима.

Она је позвала и раднике из области трговине и туризма да се вакцинишу, додајући да ће у сарадњи са Привредном комором Републике Српске бити организовано још оваквих акција да би што већи број запослених био обухваћен процесом имунизације.

Гашићева је новинарима у Градишци рекла да је епидемиолошка ситуација у Републици Српској тренутно стабилна, али да није сигурно да ће тако остати и на јесен, због чега надлежне институције Српске започињу масовну имунизацију и апелују да се грађани вакцинишу и тиме спријече веће посљедице.

Акцији имунизације радника предузећа „Механизми бе" присуствовали су и предсједник Привредне коморе Републике Српске Перо Ћорић и градоначелник Градишке Зоран Аџић.

Ћорић је истакао да се Привредна комора Српске укључила у процес масовне имунизације и да ће у наредним данима извршити анкетирање о заинтересованости запослених у привреди за вакцинацију.

Градоначелник Аџић рекао је да Дом здравља Градишка континуирано спроводи процес имунизације, те навео да је организована акција вакцинације радника додатни убрзавајући фактор имунизације што већег броја људи да би се избјегао нови талас епидемије.

Директор градишког предузећа "Механизми бе" Бобан Чегар рекао је да је од 150 радника овог предузећа, које бави производњом малих кућанских апарата, њих више од 10 одсто раније вакцинисано, а да ће након након ове акције тај проценат бити већи од 40 одсто.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.