Sign In

Влада Српске усвојила Стратегију развоја туризма за период 2021-2027. година

Објављено:

​Влада Републике Српске усвојила је на данашњој сједници Стратегију развоја туризма Републике Српске за период  2021-2027 . година.

Ова стратегија представља наставак активности на унапређењу правног и регулаторног оквира у сектору туризма, те креирању подстицајног окружења и отварања простора за развој туристичке инфраструктуре и развијање нових туристичких производа.

У израду овог стратешког документа су, крoз све фазе његове израде, били укључени представници академске заједнице, институција и привредног сектора, а све у циљу креирања стратешког документа који ће одговарати реалним потребама тржишта, те дефинисати јасне, мјерљиве и оствариве циљеве.

Стратегија је базирана на активностима и мјерама које ће помоћи у креирању подстицајног окружења за развој туризма, анализи потреба за људским ресурсима и кадровима у туризму, те могућностима унапређења едукације у овом сектору, развоју туристичког производа и туристичке понуде Републике Српске, али и развоју дестинацијског маркетинга и промоције дестинације на регионалном и међународном нивоу.

У наредном периоду посебан акценат ће бити стављен на развој руралног туризма и туризам везан за природу и боравак у природи, те пројекте развоја планинског и бањског туризма, а све ове активности ће, уз повећање туристочког промета, довести и до повећања нивоа запослености у Српској.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.