Sign In

Предсједник Србије Александар Вучић посјетио штанд Републике Српске

Објављено:

Предсједик Србије Александар Вучић посјетио је на Међународном сајму туризма у Београду и штанд са туристичком понудом Републике Српске.

Предсједника Вучића је кратко о понуди Српске упознао министар туризма Републике Српске Денис Шулић и народни посланик Дарко Бањац из Козарске Дубице, која је такође представила своју туристичку понуду.

Шулић је указао и на потребу Републике Српске за интегрисаним граничим прелазима, посебно због туризма, јер БиХ још није дио "Отвореног Балкана", те да је то важно за проток људи, на шта је Вучић рекао да ће се морати о томе разговарати са властима у БиХ.

Шулић је рекао да највише ноћења у Српској остварују бањски центри, посебно Теслић, док је на Јахорини углавном зимски туризам, али да се проширује и на љетни.

Он је додао да је први пут било више од 200.000 ноћења у Требињу, Источном Сарајеву и Бањалуци, те да је ова година на подручју Српске одређена као година здравственог туризма, како би се привукли инвеститори у бањске центре.

- Све најбоље вам желим и много успеха. Само хоћу да знате колико волимо Републику Српску - рекао је Вучић, те додао да има заинтересованих и из Србије за бањске центре у Српској и да о томе треба разговарати.

Шулић је поручио Вучићу да је и Република Српска загледана у Србију.

На штанду Републике Српске, Вучићу је добродошлицу пожелио и шеф Представништва Републике Српске у Србији Млађан Цицовић, који је истакао да на сајму туризма постоји читава улица Републике Српске, односно све њене туристичке дестинације.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.