Sign In

Изградња нове болнице у Требињу важан пројекат за здравствени систем

Објављено:

​Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић са сарадницима боравио је данас у радној посјети Требињу током које се састао са градоначелником Требиња Мирком Ћурићем и његовим сарадницима у Градској управи. Састанку је присуствовао и вршилац дужности директора ЈЗУ Болница Требиње Недељко Ламбета. 

Разговарано је о плановима за капитална улагања изградње и опремања савремене болнице у Требињу, као и даљим активностима које је потребно предузети за реализацију овог пројекта након што је Влада Републике Српске прихватила Информацију о израђеној Студији економске оправданости за изградњу и опремање објекта нове ЈЗУ болница Требиње.

Посебно је било ријечи о изради споразума о међусобној сарадњи између Града Требиње и Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске којим ће се дефинисати и подјела обавеза у вези са реализацијом овог важног пројекта, како за локалну заједницу и здравствену заштиту становништва у овој регији, тако и за цијелу Републику Српску. Подсјећамо да је Студијом економске оправданости наведено да постоји оправдана потреба да се приступи изградњи и опремању новог објекта ЈЗУ Болнице Требиње, а узевши у обзир и функционалне недостатке постојећег објекта ове болнице.

Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске посвећено је унапређењу здравствене заштите становништва и тежи стандардизовању услуга за све пацијенте и кроз инвестирање у изградњу, опремање и реконструкцију капацитета здравственог система, а првенствено савремених болница широм Републике Српске.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.