Sign In

Санација, реконструкција и доградња дијела ЈЗУ болнице Источно Сарајево (Касиндо)

Објављено:

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Драган Богданић потписао је данас уговор о санацији, реконструкцији и доградњи постојећег објекта „кухиња“ ЈЗУ болнице Источно Сарајево  (Касиндо) са изабраним најповољнијим понуђачем конзорциј Јокић Инвест д.о.о из Зворника заједно са Градмонт д.о.о. Градачац. Уговор испред наведеног конзорцијума потписао је директор фирме Јокић Инвест д.о.о и овлаштени представник конзорцијума Иво Јокић.

Пројектом је предвиђена санација и реконструкција постојећег дијела објекта болнице (тзв. кухиње) површине око 2153 квадратних метара који има вишенамјенску функцију, а у коме ће сада бити смјештенa болничка кухиња са рестораном, универзална дворана (амфитеатар), техничка просторија, оставе, радионице, комерцијални простор и одјељење магнетне резонанце које је раније реновирано. Такође, на постојећи објекат биће дограђен нови објекат површине око 1330 квадратних метара у коме ће бити смјештени Ургентни центар са операционим блоком за хитне случајеве, РТГ центар и специјалистичко – консултативне амбуланте (амбуланте интерне медицине, педијатрије, хирургије, гинекологије, оториноларингологије, офталмологије и неурологије).

Међународни отворени поступак за избор најповољнијег понуђача за наведени пројекат вођен је пуних девет мјесеци што су условили приговори и жалбе понуђача, у складу са законом о јавним набавкама.

По окончању законом прописаних процедура, Министарство здравља и социјалне заштите 7.11.2014. године донијело је рјешење о избору најповољнијег понуђача и то конзорцијум Јокић Инвест Зворник и Градмонт Градачац чија понуда износи 2.513.778,79 КМ са ПДВ-ом. 

Рок за извођење радова је 150 дана од дана увођења извођача у посао.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.