Sign In

Значајна искуства Републике Српске у изградњи и опремању савремених болница

Објављено:

​Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић састао се данас у свом кабинету са делегацијом Министарства здравља Црне Горе која борави у радној посјети Републици Српској.

Теме сусрета биле су размјена искустава и могућностима за различите видове сарадње здравствених система, укључујући и кроз пројекте прекограничне сарадње.

Током састанка разговарано је и о добрим праксама и важности унапређења здравствене заштите становништва кроз инвестирање у изградњу, опремање и реконструкцију капацитета здравствених система, а првенствено савремених болница. У томе Република Српска има значајна искуства и знања, која могу бити од користи и Црној Гори.  

Министар Шеранић подсјетио је да је Република Српска у претходним годинама уложила значајна средства и напоре да унаприједи капацитете свих својих болница, те да су и тренутно у току капитални пројекти изградње двије нове болнице, у Добоју и Зворнику.

Планирано је и да делегација Министарства здравља Црне Горе у току дана посјети ЈЗУ Болница „Србија" у Источном Сарајеву, гдје ће и са руководством болнице разговарати о моделу изградње и опремања савремених капацитета ове здравствене установе.  Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.