Sign In

Уручени кључеви савремено опремљених санитетских возила за 15 здравствених установа

Објављено:

​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић и министар здравља и социјалне заштите Ален Шеранић уручили су кључеве савремено опремљених санитетских возила, укупне вриједности 1.601.955 КМ, руководиоцима 15 здравствених установа.

Нових 15 савремено опремљених санитетских возила набавила је Влада Републике Српске у оквиру реализације Хитног пројекта COVID-19, који спроводи Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске.

Уручивању кључева присуствовали су предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, који су оцијенили да оваква набавка за здравствене установе важан показатељ способности Владе Републике Српске, односно институција Републике Српске, да улажу у све секторе који су важни за грађане.

Премијер Радован Вишковић рекао је да посљедњих десет година, у нове здравствене објекте, опрему и лична примања радника у здравству уложено више од милијарду КМ. Он је додао да ће Влада наставити да улаже у здравство у пуном капацитету, истичући градњу болница у Требињу, Добоју и Зворнику.

Министар здравља и социјалне заштите Ален Шеранић рекао је да је 15 санитета додијељено здравстевним установама широм Републике Српске у складу са њиховим потребама.

- У посљедње три године обезбијеђено је 45 санитета. Ово је само дио опреме који Влада Српске улаже у здравствени систем. Континуирано радимо на опремању и изградњи нових објеката, од амбуланти до болница, тако да несмањеном брзином улажемо огромне капацитете у наш здравствени систем - нагласио је министар Шеранић.

Он је додао да су ти капацитети омогућили Републици Српској да адекватно одговори на изазове које је у посљедње двије године донијела пандемија.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.