Sign In

Република Српска добила два нова примаријуса

Објављено:

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић уручио је данас, уочи Свјетског дана здравља, овогодишње одлуке о додјели назива примаријус заслужним и успјешним здравственим професионалцима у Републици Српској, а на препоруку њихових сарадника и установа у којима раде.

Почасни назив примаријус додјељује се сваке године појединцима који су својим радом и професионалним напредовањем направили искорак у својим каријерама и дали важан допринос развоју цјелокупног здравственог система Републике Српске. 

Ове године тај назив припао је Зорану Кадијевићу, др мед. запосленом у ЈЗУ Завод за медицину рада и спорта Републике Српске у Добоју и Зорану Гушићу, др мед. запосленом у ЗУ Специјалистичка амбуланта интерне медицине „Др Гушић" из Зворника.

Министар Шеранић је честитао примаријусима и нагласио да су титулу заслужили својим дугогодишњим професионализмом, залагањем и добрим резултатима рада. Он је подсјетио да је титула примаријуса значајно признање професионалне заједнице, али и велика одговорност.

Подсјећамо, ово професионално признање докторима медицине, докторима стоматологије и магистрима фармације у Републици Српској сваке године додјељује министар здравља и социјалне заштите, на Свјетски дан здравља.  

Министар Шеранић честитао је Свјетски дан здравља који се широм свијета обиљежава 7. априла, а сваке године посвећен је другој теми важној за унапређење здравља људи широм свијета. 

Ове године то је универзална тема права на здравље, а министар Шеранић подсјећа да је то и тема на којој Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске, са својим партнерима, посвећено ради посљедњих година, стављајући у фокус потребу за квалитетном, ефикасном и доступном здравственом заштитом за грађане, али и стабилношћу здравственог система. 
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.