Sign In

Вриједна донација заштитне опреме Дому здравља Пале

Објављено:

​Начелник Одјељења за здравствену заштиту у Министарству здравља и социјалне заштите Републике Српске Милан Латиновић присуствовао је уручењу донације у опреми, која је намијењена за борбу против вируса корона, Дому здравља у Палама. 

Донација се састоји од заштитне опреме, рукавица, маски, визира, заштитних одијела, натикача, огртача, капа и бесконтактних топломјера, а опрему вриједну 37.000 долара уручили су представници Амбасаде САД у БиХ. 

Доктор Латиновић је захвалио за донацију и подсјетио да је Амбасада САД у БиХ на самом почетку пандемије донирала вриједну опрему Болници "Србија" у Источном Сарајеву, која је распоређена и другим здравственим установама у окружењу.

"Разговарали смо са представницима америчке Амбасаде да, уколико буду у могућности, донирају и одређене лабораторијске апарате који ће служити за дијагностику вируса корона у Републици Српској", навео је Латиновић и изразио наду да ће сарадња бити настављена.

Захвалност за донацију изразио је и начелник општине Пале Бошко Југовић истичући да ова опрема нема само финансијску вриједност, већ представља и вид подршке у времену кад се цијели свијет бори против вируса корона.

Замјеник Шефа мисије у америчкој Амбасади у БиХ Елен Џермејн захвалила је НАТО штабу у Сарајеву који је омогућио допремање донације Дому здравља, те истакла да је циљ да се помогне медицинском особљу у борби против вируса корона.

Бригадни генерал и командант НАТО штаба Ерик Фолкестад изразио је задовољство су били у могућности да помогну и навео да је ово једна од многих донација од почетка пандемије.
За донацију је захвалио и директор Дома здравља Иван Шарац, који је присуствовао примопредаји.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.