Sign In

Едукација из области хранитељства

Објављено:

У организацији Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске, уз подршку UNICEF-а у БиХ на Јахорини се одржава тродневна едукација у оквиру пројекта „Развој хранитељства у Републици Српској".

Овим пројектом едуковани су стручни радници из десет центара социјални рад - Бањалука, Бијељина, Добој, Требиње, Дервента, Гацко, Источно Ново Сарајево, Градишка, Пале и Приједор, као и представници Дома за дјецу и омладину без родитељског старања „Рада Врањешевић“ из Бањалуке.

Обухваћен је широк спектар тема из области хранитељства, а едукатори су били еминентни стручњаци из Холандије, из организације Knowledge Factory/Flexus.  Најбољи интерес дјетета, потреба за новим знањима, стварање мреже подршке, едукација, промоција хранитељства и мотивација основне су карактеристике процеса развоја хранитељства у Републици Српској, који ће и у наредном периоду бити од суштинског значаја. 

Исказана је потреба за наставком едукација, проширењем броја центара за социјални рад укључених у пројекат, новим модалитетима рада, супервизијом и промотивном кампањом која би у нашем друштвеном контексту истакла значај хранитељства.

Нова група центара за социјални рад која ће бити обухваћена едукацијама су  Лакташи, Србац, Мркоњић Град, Невесиње, Фоча, Козарска Дубица, Прњавор и Бањалука. Осим стручњака из центара за социјални рад, едукацијама присуствују и представници Министарства здравља и социјалне застите Републике Српске, као и гости из региона који раде у области хранитељства.

У новембру је планиран и други циклус тренинга на којем ће се такође радити на јачању компетенција стручњака из центара за социјални рад и унапређењу области заштите дјеце и породица у Републици Српској.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.