Sign In

Састанак епидемиолога Републике Српске - у фокусу сузбијање вируса корона

Објављено:

​У Теслићу је данас, у присуству министра здравља и социјалне заштите Републике Српске Алена Шеранића, отворен дводневни састанак епидемиолога Српске који организују Институт за јавно здравство и Канцеларија Свјетске здравствене организације (СЗО) у БиХ.

Министар Шеранић је рекао да ће, у присуству консултаната СЗО, на састанку бити разговарано о различитој пракси која се у свијету ради по питању наџора над заразним болестима, конкретно пракси за спречавање и сузбијање вируса корона, као и даљим корацима у Републици Српској.

Он је навео да ће од епидемиолога са терена директно чути о проблемима и препорукама, како би се са одговарајућим препорукама ишло према Републичком штабу за ванредне ситуације.

Представник Канцеларије СЗО у БиХ Борис Ребац каже да је ова организација препознала глобални и локални значај у контроли пандемије вируса корона и као поруку навео "да се не смије спустити гард".

Он очекује да ће јучерашње нове мјере у Републици Српској довести до прекида трансмисије вируса у популацији.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.