Sign In

Конференција о унапређењу образовања за здравствене професије

Објављено:

У организацији Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске, Регионалне канцеларије Свјетске здравствене организације (СЗО) за Европу и Канцеларије СЗО у БиХ, у Административном центру Владе Републике Српске у Бањалуци одржана је дводневна конференција у оквиру пројекта СЗО/ЕУ, а која је посвећена подршци ЕУ реформи здравственог сектора и остваривању потенцијала у оквиру примарне здравствене заштите.

Ове активности усмјерене су ка даљем развоју постојећих система, унапређењу образовања здравствених професија, као и идентификовању изазова и могућности за даљи развој, са циљем сагледавања изазова и могућности за јачање и усклађивање система школовања и оспособљавања здравствених радника са потребама здравствене заштите.

На конференцији је експертски тим Свјетске здравствене организације за људске ресурсе и здравствену политику представио и најбоље праксе и моделе у образовању за здравствене професије, укључујући примјере земаља из цијеле европске регије Свјетске здравствене организације. 

Министарство здравља и социјалне заштите има активну улогу у унапређењу примарне здравствене заштите кроз овај програм.

Констатовано је да у Републици Српској постоји значајна мотивација за медицинске професије, као и да се тражи отварање додатних одјељења која образују медицинске профиле. 
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.