Sign In

Министар Шеранић: Пројекат болнице у Зворнику изузетно важан за здравствени систем Републике Српске

Објављено:

​Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић рекао је да би грађани Зворника и шире регије до краја године могли да користе здравствене услуге у новом, као и у реконструисаном објекту болнице.

Министар Шеранић је рекао да се увјерио да су на новом блоку болнице у Зворнику груби грађевински радови при крају, као и на хелиодрому за слијетање хеликоптера, чиме се стичу услови за почетак унутрашњих радова, прије свега на преградним зидовима, а затим и постављање електро и друге инсталације.

"Добио сам увјеравање од извођача радова да ће пројекат бити завршен према планираној динамици", рекао је министар Шеранић након обиласка новог блока Болнице у Зворнику, гдје су у току грађевински радови, као и реновираних и опремљених просторија старог блока.

Министар Шеранић је рекао да је задовољан што грађани Зворника и шире регије могу да користе најсавременије услуге магнетне резонанце и ЦТ-а који су неопходни за ову врсту здравствене установе. Ова опрема набављена је у склопу Пројекта изградње и опремања новог објекта, реконструкцији, адаптацији и опремању постојећег објекта Болнице Зворник вриједности више од 29 милиона КМ, за који је новац највећим дијелом обезбиједила Влада Републике Српске, а преостали износ Град Зворник и Влада Србије.

"Опремамо здравствене установе широм Републике Српске како бисмо их стандардизовали, прије свега у болницама у Зворнику, Источном Сарајеву, Фочи, као и у Требињу гдје би требало да почне изградња болнице чије би услуге користили грађани Херцеговине", рекао је министар Шеранић.

Он је нагласио да се кроз савремену опрему која се испоручује Болници, те обуку и специјализацију љекара настоје обезбједити најсавременији и најоптималнији услови за лијечење пацијената.

Градоначелник Зворника Зоран Стевановић захвалио је владама Републике Српске и Србије, министру Шеранићу и свима који су дали допринос да овај пројекат уђе у завршну фазу.

"О значају овог пројекта за цијелу регију не треба посебно говорити, јер ће наши суграђани и људи из цијеле регије добити објекат са најсавременијом опремом", рекао је Стевановић.

Директор Болнице Иван Поповић рекао је да је упознао министра о свему што је до сада урађено.

"Поносан сам што имамо привилегију да стојимо на крову новог блока Болнице и што су груби грађевински радови завршени", рекао је Поповић и додао да се ради убрзано на унутрашњим радовима како би пројекат био завршен на вријеме.

Он каже да ће новим блоком и адаптираним објектом запосленима бити омогућени бољи услови за рад на најсавременијој опреми, а пацијенти неће морати да иду у друге здравствене центре, јер ће готово сву здравствену заштиту моћи да остваре у Болници Зворник.

Прије обиласка радова, министар Шеранић је одржао редован састанак са пројектним тимом, а којем је присуствовао и градоначелник Стевановић.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.