Sign In

Одржана обука за подршку у кризним ситуацијама у области сексуалног и репродуктивног здравља

Објављено:

У Бањалуци је периоду од 6. до 8. децембра 2021. године одржана тродневна обука на тему "Минимални пакет услуга у области сексуалног и репродуктивног здравља и родно заснованог насиља у кризним ситуацијама" (MISP). 

Учесници су били доктори медицине специјалисти гинекологије и акушерства, специјалисти ургентне медицине, те  специјалисти психијатрије, медицинске сестре и психолози из десет општина и градова у БиХ. Обуку је организовао УНФПА БиХ, Популациони фонд Уједињених нација БиХ у оквиру активности Заједничког програма Владе Швајцарске и УН-а на смањењу ризика од катастрофа (ДРР).

Обука је организована у складу са реализацијом задатих циљева Стратегије за унапријеђивање сексуалног и репродуктивног здравља у Републици Српској за период 2019 -2029.

Обуку су водили цертификовани MISP тренери: координатор Марина Миловановић (Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске), Слађана Шиљак (Институт за јавно здравство Републике Српске), Менсур Филиповић (Завод за јавно здравство Федерације БиХ) и др Аднан Коњхоџић (Болница Мостар). Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.