Sign In

Потписанe Одлукe о утврђивању цијене рада за сва запослена лица у јавним установама у области здравства и јавним службама Републике Српске

Објављено:

​Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић, по овлашћењу Владе Републике Српске у име предсједника Владе Републике Српске и предсједник Синдиката здравства и социјалне заштите Републике Српске  Никола  Црнчевић потписали су данас Одлуку о утврђивању цијене рада за сва запослена лица у јавним установама у области здравства Републике Српске, којом се цијена рада за запослене у области здравства повећава са 145 на 159,50 КМ. Нови обрачун примјењиваће се за обрачун мајске плате.

Такође, министар здравља и социјалне заштите Републике Српске у име предсједника Владе Републике Српске и репрезентативни синдикат у области јавних служби потписали су Одлуку о утврђивању цијене рада за запослене у јавним службама у износу од 110 КМ.

Потписивањем ових одлука озваничен је претходно постигнут договор о повећању цијене рада и испуњене обавезе из Закључка који је донијела Влада Републике Српске на 167. сједници одржаној 28.04.2022. године.

Подсјећамо, Закључком је наведено да је Влада Републике Српске сагласна да цијена рада за запослене у области образовања, културе, правосуђа, унутрашњих послова, управе и  јавних служби буде 110 КМ, а да цијена рада за запослене у јавним установама у области здравства Републике Српске, буде 159,50 КМ.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.