Sign In

Министар Шеранић посјетио нову болницу у Добоју у изградњи, у току завршни радови

Објављено:

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић очекује да ће у текућој години објекат нове Болнице "Свети апостол Лука", који је у изградњи, бити предат на кориштење здравственим радницима, на добробит грађана Добоја и регије.

Након посјете градилишту нове болнице, министар Шеранић је рекао да је задовољан због квалитета досадашњих радова, који су сада у завршној фази, те што су у овом објекту испуњени сви аспекти развоја болничког сектора, а који су зацртани 2019. године.

"Испуњена су три фокуса, која подразумијевају развој ургентног блока, развој посебног поликлиничког дијела са тријажом дјеце и развој стационарног дијела и оперативних сала, те интензивне његе коју такође развијамо у Добоју", навео је министар Шеранић.

Министар очекује да ће у наредних девет мјесеци бити испоручена и опрема и завршени радови на објекту. Он је подсјетио да су на динамику радова утицале околности са пандемијом вируса корона, те отежано кретање, набавка и испорука робе на глобалном нивоу.

Он је пројекат изградње болнице оцијенио као одличан тимски рад локалне управе, руководства добојске болнице, ресорног министарства, извођача радова кинеске компаније "Синофарм", уз подршку руководства Републике Српске и Амбасаде Кине у БиХ.

Градоначелник Добоја Борис Јеринић указао је на значај болнице за овај град и регију, којој гравитира више од 200.000 осигураника.

Јеринић је изразио задовољство што су политике предсједника Републике Српске Милорада Додика, премијера Републике Српске Радована Вишковића и српског члана Предсједништва БиХ Жељке Цвијановић опредијелиле да дође до изградње модерног здравственог објекта болнице у Добоју.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.