Sign In

Почетак вакцинације у приједорској болници

Објављено:

​Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић посјетио је Болницу "Др Младен Стојановић" у Приједору гдје о условима рада, борби са пандемијом вируса корона, као и вакцинацији запослених против вируса корона разговарао са руководством ове здравствене установе.

Разговарало се о стављању у функцију ангио сале и магнетне резонанце у овој установи у што скорије вријеме, потребама болнице за несметано функционисање, те плановима за специјализације у приједорској болници.

Након обиласка објекта болнице министар Шеранић је присуствовао и почетку вакцинације запослених у овој здравственој установи против вируса корона вакцином "Спутњик В", чијих 2.000 доза је допремљено у Републику Српску захваљујући напорима њених институција. 

Током посјете овој болници министар Ален Шеранић је рекао и да се очекује да до 28. фебруара у Републику Српску стигну и дозе ове вакцина довољне за вакцинацију 100.000 људи, те да ће тада моћи да се крене у масовнију вакцинацију становништва. 

Министар је најавио и да сутра, 17. фебруара 2021. године, почиње и вакцинација запослених у здравственим установама у Републици Српској у Републици Србији, а захваљујући донацији Србије, те ранијем договору предсједника Републике Србије Александра Вучића и српског члана и предсједавајућег Предсједништва БиХ Милорада Додика.  

Република Србија је, подсјећамо, донирала вакцине и омогућила вакцинацију 5.000 запослених у здравству и социјалној заштити из Републике Српске, а план вакцинације припремљен је у сарадњи Владе Републике Србије и Владе Републике Српске.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.