Sign In

Министар Шеранић у Фочи апеловао да се породична окупљања сведу на најмању мјеру

Објављено:

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић данас је у Фочи апеловао на грађане да породична окупљања сведу на најмању мјеру, будући да постоји велики пораст броја заражених вирусом корона.
Шеранић, који је разговарао са начелником општине Фоча Радисавом Машићем и са руководствима Дома здравља и Центра за социјални рад, навео је да фочански Дом здравља налази начин да амбулантно код куће лијечи одређени број пацијената са почетном и благом упалом плућа.

На састанку је разговарано како организовати и проширити капацитете Дома здравља с циљем збрињавања пацијената заражених вирусом корона, те како оспособити Центар за социјални рад да у времену неизвјесности и забринутости грађанима пружа подршку у заштити менталног здравља.

"Нажалост, и данас сам обавијештен да разне врсте породичних окупљања знатно утичу на погоршање епидемиолошке слике. Прослава једне славе је довела до тога да имамо низ заражених лица и да се вирус врло брзо шири", рекао је Шеранић, додајући да су мјере превенције познате и да морамо да их примјењујемо. 
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.