Sign In

Министар Шеранић у посјети општини Прњавор

Објављено:

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић је у Прњавору са надлежнима разговарао о одржању квалитета здравствене заштите у овој општини, пројекту енергетске ефикасности у објекту Дома здравља који ће подржати Влада Републик Српске, као и преласку ове здравствене установе на трезорски начин пословања.

Министар Шеранић је, након састанка са начелником општине Дарком Томашем, директорима Дома здравља Свјетланом Малић и Центра за социјални рад Драганом Радуловић, изјавио новинарима да је изузетно задовољан активностима Дома здравља у Прњавору у претходном периоду.

"Током марта, априла и маја били смо у честој комуникацији са начелником општине и директором Дома здравља, с обзиром на то да се у том периоду много грађана који живе у општини Прњавор враћало из Аустрије и Њемачке. У том периоду много смо разговарали на који начин поморекао је министар Шеранић.

Он је истакао да је Дом здравља одрадио одличан посао у том, али и наредном периоду, као и да је Општински кризни штаб редовно, дневно излазио са информацијама о епидемиолошкој ситуацији дајући све информације које су грађанима у том тренутку биле потребне како би заштитили своје и здравље својих ближњих.

Министар Шеранић каже да током пандемије вируса корона Дом здравља подноси највећи терет, али да је потребно истакнути и улогу Центра за социјални рад, услуге које они пружају с аспекта туђе његе или помоћи, личне инвалиднине, случајева насиља у породици и свега што је грађанима важно.

"Епидемија вируса корона донијела је промјене у наше животе, породице, неко се лакше, неко теже изборио са тим, па је улога центара за социјални рад у Републици Српској у сарадњи са Министарством здравља у наредном периоду веома важна", рекао је министар Шеранић.

Начелник општине Прњавор Дарко Томаш најавио је да ће од 1. јануара Дом здравља прећи на трезорски систем пословања, а да ће за неколико дана почети прва фаза реконструкције објекта те установе у оквиру пројекта енергетске ефиканости.

"Сматрамо да су општина Прњавор и Дом здравља у претходном периоду на професионалан начин одговорили изазовима који су били пред нама. Увјерен сам да су и општинска управа, инспекцијске службе и комунална полиција били на висини задатка и у сарадњи са Домом здравља успјели смо да одржимо ситуацију под контролом", рекао је Томаш.

Он је захвалио министру Шеранићу за професионалност и свакодневну доступности у протеклом периоду.

Након састанка у кабинету начелника општине, министар Шеранић је посјетио и Дом здравља.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.