Sign In

Министар Шеранић посјетио требињски дом здравља и болницу

Објављено:

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић боравио је у радној посјети Требињу гдје је посјетио здравствене установе у овом граду и увјерио се на који начин оне раде на збрињавају пацијената током пандемије вируса корона, те вакцинацији становништва.

Дому здравља Требиње честитао је на организацији вакцинације против COVID-19 и на томе што су једни од првих који су кренули са масовнијом имунизацијом становништва.

- Задовољан сам оним што сам имао прилику да видим овдје, а надамо се да ћемо и у наредном периоду ићи у добром правцу. Напомињем да свако треба да понесе свој дио одговорности када је у питању вакцинација против вируса корона, која нам је јако важна - истиче министар Шеранић.

Након посјете Дому здравља, министар Шеранић је са сарадницима и градоначелником Требиња Мирком Ћурићем у Градској управи Требиње одржао и састанак са начелницима општина и директорима здравствених установа у источној Херцеговини, а највише се разговарало о актуелној епидемиолошкој ситуацији и одговору на њене изазове.

Министар је поручио да је договорено и да у овај дио Републике Српске буде упућено више вакцина против вируса корона, како би могла да се убрза вакцинација и становништво заштити од вируса корона.  

Он је оцијенио и да је задовољан процесом вакцинације у Српској, a сходно вакцинама које пристижу, те навео да би ове седмицe у Републику Српску требало да стигне донација вакцина из Србије.

Он истиче да се константно воде преговори са руским произвођачима, те да је мањи контигент ових вакцина стигао у Републику Српску, а тренутно се чека одобрење контролне лабораторије Агенције за лијекове. Након тога се очекује већи контигент руских вакцина.

Након посјете одјељењу Болнице Требиње гдје се лијече пацијенти обољели од COVID-19, министар Шеранић је рекао да болница добро одговара на изазове у вези са вирусом корона и када је ријеч о повећању броја пацијената, лијечењу и организацији рада. Он је изразио задовољство здравственим стањем пацијената са којима је имао прилику и да разговара, њиховим опоравком, али и ентузијазмом здравствених радника, на чему им је захвалан. Истакао је и да сваки смртни случај, свакако, забрињава.

Подсјетио је да су Влада Републике Српске и Компензациони фонд прошле седмице дозначили одређена средства Болници Требиње за побољшање кисеоничке мреже, те додао да је задовољан ситуацијом са респираторима и заштитном опремом у овој установи.

Министар је ковид одјељење посјетио заједно са руководством болнице, као и градоначелником Ћурићем.​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.