Sign In

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској потврђено је присуство новог вируса корона код још 12 особa

Објављено:

​Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске и Универзитетском клиничком центру Републике Српске извршено је тестирање 417 лабораторијских узорака, а нови вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 12 особа у Републици Српској.

Ријеч је о два мушкарца и десет жена. Два мушкарца су средње животне доби, пет жена је средње животне доби, а пет жена је старије животне доби. 

Према мјесту пребивалишта пет особа је из Бањалуке, три из Приједора, и по једна особа је из Брода, Челинца, Котор Вароши и Прњавора. 

Једна особа је хоспитализована, док ће остали бити у изолацији у складу са дефинисаним процедурама. 

У оквиру активног надзора, у протекла 24 часа, тестирано је и још 13 здравствених радника из Бањалуке, Лакташа, Добоја, Челинца и Источног Сарајева и сви тестови су негативни.  Такође, тестиранo je и 20 васпитача из дјечијих вртића из Бањалуке, Брода и Теслића и ови налази су такође негативни. 

До сада је у Републици Српској потврђено 1.278 случајева вируса корона, а укупно су преминуле 92 особе код којих је потврђен тест на нови вирус корона. 

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило укупно 643 особe.

У Републици Српској до сада је на нови вирус корона (SARS-CoV-2) тестирано укупно 21.700 особа.

У Универзитетском клиничком центру Републике Српске укупно се лијечe 93 особе са потврђеним присуством или сумњом на присуство корона вируса. На Одјељењу COVID 19 хоспитализована су 42 пацијента теже клиничке слике, док је у изолацији пет пацијената. 

Код три пацијента здравствено стање захтијева респираторну подршку, а три пацијента имају подршку кисеоничке маске. На Одјелу хирургије (стара локација УКЦ) је десет пацијената са лакшом до средње тешком клиничком формом и на Одјелу пулмологије (стара локација УКЦ) је 30 пацијената са лакшом до средње тешком клиничком формом. 

У Болници „Свети Апостол Лука“ у Добоју збринуто је 54 пацијента са COVID 19 обољењем, у Општој болници Требиње 14 пацијената, у Болници „Доктор Младен Стојановић“ у Приједору 14 пацијената и у Универзитетској болници у Фочи  четири пацијента, и у Болници у Градишци је шест пацијената.

Када су у питању објекти за изолацију у којима се налазе особе код којих је потврђен тест на нови вирус корона, а немају симптоме COVID-a 19, у Студентском центру „Никола Тесла“ у Бањалуци налази се 149 особа, 17 особа је у Студентском дому у Требињу, двије особе су у Дому ученика у Бијељини и 28 особа је у Дому ученика у Добоју. У објектима за изолацију у Зворнику, Источном Сарајеву, Палама и Фочи нема смјештених особа.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно су 4.588 особa, а надзор је завршен код 27.967 особа. 

Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске још једном подсјећа грађане да се строго придржавају прописаних мјера у циљу сузбијања ширења новог вируса корона. Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.