Sign In

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 5.030 особа, а надзор је завршен код 29.295 особа

Објављено:

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске и Универзитетском клиничком центру Републике Српске извршено је тестирање 466 лабораторијских узорака, а нови вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код још 14 особа у Републици Српској.

Ријеч је о пет мушкарца и девет жена. Двије особа мушког пола су млађе животне доби и три особе су средње животне доби. Пет особа женског пола је средње и четири старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта четири особе су из Невесиња, три из Бањалуке, по двије особе су из Гацка и Модриче, и по једна особа је из Мркоњић Града, Српца и Теслића.

Двије особа су хоспитализоване, док ће остали бити у изолацији у складу са дефинисаним процедурама. Укупно пет особа је навело контакт са позитивним лицем, док остали нису могли да наведу јасну епидемиолошку везу.

До сада је у Републици Српској потврђено 1.320 случајева вируса корона, а опоравило се 658 особа. Према подацима пристиглим из здравствених установа у Институт за јавно здравство Републике Српске до сада је преминуло 97 особа са позитивним тестом на вирус корона. 
 
У Републици Српској до сада је на нови вирус корона (SARS-CoV-2) тестирано укупно 22.919 особа.

У Универзитетском клиничком центру Републике Српске укупно се лијечи 75 особа са потврђеним присуством или сумњом на присуство корона вируса. На Одјељењу COVID 19 хоспитализовано је 26 пацијената теже клиничке слике, док су у изолацији три пацијената. 

Код два пацијента здравствено стање захтијева респираторну подршку, а једна особа је на неинвазивном моду механичке вентилације. На Одјелу хирургије (стара локација УКЦ) је 17 пацијената са лакшом до средње тешком клиничком формом и на Одјелу пулмологије (стара локација УКЦ) је 26 пацијената са лакшом до средње тешком клиничком формом. 

У Болници „Свети Апостол Лука“ у Добоју збринутa су 52 пацијента са COVID 19 обољењем, у Општој болници Требиње 12 пацијената, у Болници „Доктор Младен Стојановић“ у Приједору 19 пацијената, у Болници у Градишци пет пацијената и у Универзитетској болници у Фочи два пацијента.  

Када су у питању објекти за изолацију у којима се налазе особе код којих је потврђен тест на нови вирус корона, а немају симптоме COVID-a 19, у Студентском центру „Никола Тесла“ у Бањалуци налазе се 133 особe, 19 особa у Студентском дому у Требињу,  двије особе у Дому ученика у Бијељини и 24 особе у дому ученика у Добоју. У објектима за изолацију у Зворнику, Источном Сарајеву, Палама и Фочи нема смјештених особа.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 5.030 особа, а надзор је завршен код 29.295 особа. 

Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске још једном подсјећа грађане да се строго придржавају прописаних мјера у циљу сузбијања ширења новог вируса корона. Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.