Sign In

У Републици Српској потврђен нови вирус корона код још 19 особа

Објављено:

​Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске и Болници „Свети Врачеви“ у Бијељини, извршено је тестирање 617 лабораторијских узорака, а нови вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 19 особа у Републици Српској.

Ријеч је о три жене и 16 мушкараца. Једна жена је средње животне доби, док су двије старије животне доби. Три мушкарца су млађе животне доби, девет средње и четири старије животне доби.  

Према мјесту пребивалишта, по четири особе су из Модриче, Мркоњић Града, Теслића и Бањалуке, и по једна особа је из Гацка, Приједора и Бијељине. 

Петнаест особа је имало контакт са претходно потврђеним случајевима. Три особе су хоспитализоване, док ће остали бити у изолацији у складу са дефинисаним процедурама. 

До сада је у Републици Српској потврђено 1.339 случајева вируса корона, а укупно је  преминулo 100 особa код којих је потврђен тест на нови вирус корона. 

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило укупно 715 особа, а на (SARS-CoV-2) тестирано је укупно 23.513 особа.

У Универзитетском клиничком центру Републике Српске укупно се лијече 64 особе са потврђеним присуством или сумњом на присуство корона вируса. На Одјељењу COVID 19 хоспитализована су 22 пацијената теже клиничке слике, док су у изолацији два пацијената. 

Код два пацијента здравствено стање захтијева респираторну подршку, а један пацијент је на неинвазивном моду механичке вентилације. На Одјелу хирургије (стара локација УКЦ) је 12 пацијената са лакшом до средње тешком клиничком формом и на Одјелу пулмологије (стара локација УКЦ) је 25 пацијената са лакшом до средње тешком клиничком формом. 

У Болници „Свети Апостол Лука“ у Добоју збринуто је 49 пацијената са COVID 19 обољењем, у Општој болници Требиње 12 пацијената, у Болници „Доктор Младен Стојановић“ у Приједору је 19 пацијената, у Универзитетској болници у Фочи су два пацијента, и у Болници у Градишци је пет пацијената.

Када су у питању објекти за изолацију у којима се налазе особе код којих је потврђен тест на нови вирус корона, а немају симптоме COVID-a 19, у Студентском центру „Никола Тесла“ у Бањалуци налази се 126 особа, 22 особe су у Студентском дому у Требињу, двије особе су у Дому ученика у Бијељини и 30 особа је у Дому ученика у Добоју.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 4.418 особа, а надзор је завршен код 29.583 особе. 

Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске још једном подсјећа грађане да се строго придржавају прописаних мјера у циљу сузбијања ширења новог вируса корона. Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.