Sign In

Министар Шеранић на састанку са амбасадором Велике Британије у БиХ

Објављено:

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић са сарадницима састао се данас у свом кабинету са делегацијом Амбасаде Велике Британије у БиХ на челу са амбасадором Метјуом Филдом (Matthew Field).

Током састанка разговарано је о изазовима и досадашњим искуствима када је у питању сузбијање новог вируса корона и мјерама које су у Републици Српској спроведене, као и о тренутној епидемиолошкој ситуацији.

„Охрабрујућа је чињеница да укупан седмични број новообољелих идентичан у посљедње три седмице и да за сада не постоји велики притисак на болнице у смислу броја пацијената којима је потребна болничка здравствена њега. Важно је да одржимо дисциплину када су у питању мјере и уважавање препорука које дају званичне здравствене институције. Одговорност је на појединцу и локалним срединама", нагласио је министар Шеранић. 

Министар Шеранић и амбасадор Филд разговарали су и о плановима и реорганизацији код пријема пацијента у консултативно-специјалистичке амбуланте, као и мјерама јачања капацитета у болницама посебно пред сезону грипа.

Министар Шеранић упознао је делегацију Амбасаде Велике Британије у БиХ са тренутном реорганизацијом која подразумијева оспособљавање COVID болница у Бањалуци, Бијељини и Фочи, а које ће бити у могућности да збрину пацијенте који се лијече од овог обољења. На састанку је било ријечи и о вакцинацији против грипа и могућностима набавке вакцине против вируса корона.

Министар Шеранић се захвалио на подршци здравственом и систему социјалне заштите у претходним годинама и у вријеме пандемије корона вируса, а разговарано је о могућности даље сарадње и подршке за јачање капацитета здравстевног система у Републици Српској.   Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.