Sign In

Министар Ален Шеранић у Станарима

Објављено:

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић присуствовао је данас, у Станарима, примопредаји донације "ЕФТ - Рудник и термоелектрана Станари", а ријеч је о савремено опремљеним санитетским возилима са пратећом опремом, која ће бити донирана болницама у Добоју, Требињу и Невесињу, као и домовима здравља у Станарима, Требињу и Бањалуци.


Министар Ален Шеранић се у име Владе Републике Српске и ресорног министарства захвалио за донирана возила, која су током иницијалиних разговора са менаџментом компаније "ЕФТ - Рудник и термоелектрана Станари" оцијењена као најпотребнија здравственом сектору Српске, с обзиром на то да је Законом о заштити становништва од заразних болести дефинисано да се само санитетским возилима може превозити заражено становништво.

"Увидјели смо потребу за одређеним бројем санитетских возила, управо за превоз тих пацијената у различитим дијеловима Републике Срспке", рекао је министатр Шеранић и захвалио компанији "ЕФТ - Рудник и термоелектрана Станари" што је возила директно испоручила установама.

Он је истакао је да је након разговора са Мирковићем пријатно изненађен протоколима и процедурама које у борби против новог вируса корона примјењује "ЕФТ - Рудник и термоелектрана Станари", захваљујући којима немају ниједног зараженог радника, као ни чланова њихових породица.

Министар Шеранић је изразио наду да ће бити слична сарадња и у наредном периоду и овој компанији пожелио успјех у раду.

Он је навео да је задовољан и како су друге велике компаније у Српској одговориле на нови вирус корона, имајући у виду на дјелатности којом се свака од њих бави.

"Што се тиче могућих жаришта у појединим компанијама у којима имамо велики број лица, то нам се није дешавало у овом наврату у периоду епидемије у толикој мјери која би требала да изазове забринутост", рекао је министар Шеранић.

Директор "ЕФТ - Рудник и термоелектрана Станари" Саво Мирковић је рекао да ће у оквиру одлуке ЕФТ групације о донацији 1.000.000 КМ здраственим установама БиХ, осим ових шест возила, наредног мјесеца бити испоручена још два санитетска возила домовима здравља у Градишци и Фочи, а затим и домовима здравља у Коњицу и Калиновику.

Директор болнице у Невесињу Велибор Миливојевић указао је на значај донираног возила с обзиром на то да располажу са укупно три, од којих су нека прешла и више од 600.000 километара, а користе се и за потребе локалног дома здравља.

Директор Дома здравља у Бањалуци Невена Тодоровић нагласила је колико је важна ова донација санитетских возила с обзиром на то да су потребе за њиховим ангажовањем и превозом пацијената значајно повећане током епидемије вируса корона.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.