Sign In

Напредују радови на адаптацији и реконструкцији Универзитетске болнице у Фочи

Објављено:

Напредују радови на адаптацији и реконструкцији Универзитетске болнице у Фочи, речено је на састанку министра здравља и социјалне заштите Републике Српске Алена Шеранића са руководством ове здравствене установе.
Очекују се завршни радови на изградњи ангио сале и свим пратећим објектима за рад ангио блока, а наглашено је да је ангио сала изузетно значајна за здравствену заштиту Подриња и инсточне Херцеговине.
Слиједе реконструкција објекта неурологије, те кардиологије и централног блока.

Министар Шеранић рекао је да је са руководством Универзитетске болнице у Фочи размотрио и потребе повећавања капацитета за лијечење обољелих од COVID-19, те је у плану проширивање капацитета болнице.
Шеранић је нагласио да је договорена и подршка за PCR лабораторију, како би се ојачали капацитети дијагностике и убрзали рад и добијање налаза у вези са вирусом корона.

Директор Универзитетске болнице Фоча Радмил Марић рекао је да ова болница тренутно располаже са 45 кревета у првој фази за смјештај пацијената позитивних на вирус корона, те да су обезбиједили додатних 50 кревета у централној згради на одјељењима хирургије, гинекологије и педијатрије.
"У зависности од тога како се ситуација буде развијала, постоје планови и да се пола болнице, а у крајњем случају и читава болница претвори у ковид болницу“, напоменуо је Марић.

Он је изразио задовољство што ће ова установа ускоро добити модерно опремљен ангиолошки блок.
"Овај дио Републике Срспке никада није имао ту врсту дијагниостике, иако се већ годинама бавимо васкуларном хирургијом и имамо дугу традицију уградње пејсмејкера. То су почеци који су нам дали основ за ову врсту дијагниостике, не само у кардиологији, свакако и у васкуларној хирургији, касније и у неурологији. Едукација кадра је у току и наставићемо је у складу са динамиком испоруке опреме", рекао је Марић. 

Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.