Sign In

Наставља се вакцинација широм Републике Српске

Објављено:

Процес вакцинације против COVID-19 становништва у Републици Српској је почео 12. фебруара 2021. године и од тада се несметано одвија на простору цијеле Републике Српске, а према „Плану вакцинације против COVID-19 у Републици Српској" Института за јавно здравство Републике Српске и утврђеним приоритетима, а почео је и процес ревакцинације.

Према Плану вакцинације, приоритет су здравствени радници, као и запослени и корисници домова за смјештај старијих лица, особе старије од 65 године, а међу приоритетима су и родитељи дјеце са потешкоћама у развоју. За све ове категорије, вакцинација је у току.

Након њих, међу приоритетима су и особе са хроничним обољењима, а очекује се долазак нових количина вакцина да би се упутио позив и особама са хроничним обољењима млађим од 65 година да се пријаве за вакцинацију. Након тога, по Плану, приоритетне групе су особе доби 18-64 године на пословима од јавног значаја (просвјетни радници, васпитачи у предшколским установама, полиција, цивилна заштита, ватрогасци, инспектори, јавни превоз, новинари, шалтерски радници, државни службеници и др.)Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.