Sign In

У Републици Српској започела вакцинација особа старијих од 65 година

Објављено:

У Бањалуци, Приједору, Требињу, Градишци и Бијељини започела је вакцинација особа старијих од 65 година. Републички штаб за ванредне ситуације наложио је свим домовима здравља у Републици Српској да, у складу са Планом вакцинације против COVID 19 Института за јавно здравство Републике Српске заврше организационе послове потребне за вакцинацију лица од 65 и више година живота и у сарадњи са Институтом за јавно здраство Републике Српске наставе са процесом вакцинације ове популације.

У Бањалуци је вакцинација организована у амфитеатру Института за јавно здравство Републике Српске. Доктор Весна Лучић Самарџија истакла је да се процес имунизације ових лица обавља упоредо са вакцинацијом здравствених радника, пензионисаних здравствених радника Дома здравља, те корисника и запослених у установама за смјештај старијих лица и других установа за смјештај и дуготрајну његу.

„Позивам грађане да се и након вакцинације придржавају прописаних мјера, јер је потребно да прође одређени период како би била створена антитијела", рекла је Самарџија.

Вакцинација грађана у Градишци почела је у Хигијенско-епидемиолошкој служби Дома здравља. Послије викенда вакцинација, за коју је много заинтересованих, наставиће се на вакцинационом пункту у Културном центру Градишка.

Начелник ове службе Слађана Тепавац рекла је да се лица старија од 65 година за вакцинацију пријављују у својим тимовима породичне медицине, те да их се до сада пријавило око 2.500.

„Kада се заврши вакцинација заинтересованих грађана старијих од 65 године настављамо према плану вакцинације у Републици Српској, односно са вакцинацијом хроничних болесника и лица која раде у институцијама од јавног значаја", рекла је Тепавац.

Вакцинација грађана Требиња старијих од 65 година против вируса корона почела је данас у овом граду, а планирано је да се руском вакцином "спутњик" током викенда вакцинише око 1.500 људи.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.