Sign In

Почела вакцинација запослених и корисника Геронтолошког центра у Бањој Луци

Објављено:

​У Геронтолошком центру у Бањалуци данас је вакцинама Спутњик В против вируса корона вакцинисано 35 од 105 запослених, а у сриједу, 17. марта, почеће вакцинација 281 корисника, од њих укупно 303 која бораве у овој републичкој установи за смјештај старијих лица.

Вршилац дужности помоћника министра за ресор социјалне, породичне и дјечије заштите Републике Српске Владимир Макарић подсјетио је да је Влада Републике Српске усвојила план вакцинације којим су утврђени приоритети за имунизацију.

"Планом је дефинисано да су приоритетна група за вакцинацију против вируса корона и запослени и корисници установа социјалне заштите. Интересовање је велико, а предвиђено је да буде вакцинисано око 2.000 корисника и 500 запослених", изјавио је Макарић током данашње посјете Геронтолошком центру у Бањалуци и подсјетио да је до сада, у сарадњи са Републиком Србијом, вакцинисано 150 запослених у установама социјалне заштите.

Директор Герентолошког центра Винко Лолић нагласио је да у овом центру није било заражених вирусом корона, јер је све рађено у складу са прописаним мјерама.

"Захвалан сам Влади Републике Српске и Министарству здравља и социјалне заштите што су старија лица приоритет у вакцинисању против вируса корона. Вакцинисали смо данас 35 запослених, а сутра ће их бити вакцинисано 32. Процес вакцинације биће завршен у суботу, 20. марта", рекао је Лолић. Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.