Sign In

Министарство здравља и социјалне заштите РС подржало кампању „Загрли за Гиниса, загрли за ријетке“

Објављено:

​​​​​​​​​​​​​Службеници Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске прикључили су се свјетској акцији „Загрли за Гиниса, загрли за ријетке“, којом се покушава прикупити што више фотографија загрљаја, као симбола подршке за пацијенте који болују од ријетких болести. 

Циљ кампање је да се од 21. до 27. фебруара обори Гинисов рекорд, и тако укаже пажња и подршка онима који су често изоловани и искључени из друштва.Све што требају учесници јесте да фотографије загрљаја поставе на www.hugforrare.com.  
У циљу унапређења здравствене заштите лица обољелих од ријетких болести у Републици Српској, 11.12.2014. Влада Републике Српске је усвојила Програм за ријетке болести у Републици Српској 2015.-2020. године. ​​Министар здравља и социјалне заштите је у фебруару 2015. године именовао републичког координатора за ријетке болести, а формирана је и комисија за ријетке болести која ради на успостављању регистра ријетких болести, уанпређењу дијагностике и сарадње са центрима у региону и свијету.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.