Sign In

Министар Клокић: Значајно обиљежавање 9. јануара у земљама гдје живе Срби из Српске

Објављено:

​​​​​​​​​​Министар за европске интеграције и међународну сарадњу Републике Српске Златан Клокић изјавио је за Алтернативну телевизију у Штутгарту да је веома значајно обиљежавање Дана Републике 9. јануара у Њемачкој, гдје живи велики број људи поријеклом из Српске.

"Веома је значајно да тамо гдје је доста наших људи обиљежавамо Дан Републике који желимо да истакнемо као један од најважнијих датума у историји Републике Српске", рекао је Клокић.

Он је истакао да ће се пред око 400 окупљених обратити посланик Хришћанско демократске уније Њемачке (ЦДУ) у Бундестагу Стефан Кауфман и посланик ЦДУ у парламенту регије Баден-Виртемберг Рејмод Хасе, који су прије неколико мјесеци боравили у посјети Републици Српској.

"Тада смо их упознали и о самој структури БиХ и ставовима Републике Српске у односима са другим нивоима власти у БиХ и о европском путу Републике Српске, гдје желимо да сачувамо наше надлежности дефинисане Дејтоном и Уставом Републике Српске", рекао је Клокић за АТВ.

Он је истакао да је Кауфман редован гост на овој прослави коју традиционално Република Српска обиљежава у Штутгарту, а постигнут је и договорили о неким стварима с циљем наставка даље сарадње.

Извор: АТВ​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.