Sign In

Клокић и Бјелић: Унаприједити привредну сарадњу између Републике Српске и Војводине

Објављено:

​Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић састао се у Покрајинској влади са министром за европске интеграције и међународну сарадњу у Влади Републике Српске Златаном Клокићем.

На састанку је закључено да је сарадња између Републике Српске и АП Војводине све снажнија, што потврђују бројни споразуми потписани у протеклом периоду, и да постоји простор за њено интензивирање у областима културе, образовања и пољопривреде, као и за повезивање привредних субјеката.

Клокић и Бјелић су се сагласили да ће приоритет у даљој сарадњи Републике Српске и Војводине бити јачање привредних односа, путем размене искустава у области прекограничне сарадње, специјалистичких програма за јачање регионалног развоја уз коришћење средстава из Европске уније те остваривања пословних контаката и погодних услова за важне инвестиције на међународним сајамским манифестацијама.

Током сусрета у Покрајинској влади разматране су могућности за оснивање институција у Републици Српској које би дјеловале по моделу Развојне агенције Војводине и Фонда „Европски послови", чиме би Република Српска искористила максималне потенцијале у пројектима прекограничне сарадње за програмски период 2021–2027. године.

Министар Златан Клокић изразио је захвалност на подршци коју Покрајинска влада континуирано пружа, како је рекао, јасним програмским опредјељењима, чиме се граде све јачи темељи за економско повезивање и културно зближавање АП Војводине и Републике Српске.

Кадрове састанка погледајте на линку: https://www.youtube.com/watch?v=1_loSWIbxuY

Извор: www.vojvodina.gov.rs

Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.