Sign In

Министар Клокић састао се са представницима Савјета и Савеза националних мањина Републике Српске

Објављено:

Министар за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске, Златан Клокић разговарао је данас, понедјељак (20.11.2017.године) са представницима Савјета националних мањина Републике Српске и представницима Савеза националних мањина Републике Српске.

Весна Темелкоска-Вуковић, предсједник Савјета националних мањина Републике Српске, извијестила је министра о плановима за сарадњу са Одбором за људска и мањинска права и равноправност полова у Народној скупштини Републике Србије, те најављеним састанком са Координацијом националних савјета националних мањина.

Фрањо Ровер, предсједник Савеза националних мањина Републике Српске, упознао је министра о плановима за израду Стратегије о националним мањинама, те о потреби формирања радне групе која би се бавила тим питањем.

Представници Савјета и Савеза националних мањина Републике Српске, изразили су значај сусрета са представницима власти у Републици Српској и нагласили потребу да се, поред културе и традиције, фокус стави и на економску сарадњу националних мањина са матичним државама.

Министар Клокић је, у разговору о актуелним темама значајним за досадашњу и будућу сарадњу, нагласио значај сарадње са представницима националних мањина и изразио задовољство због добрих односа. Такође, министар је исказао отвореност у виду институционалне помоћи.

​​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.