Sign In

Министар Клокић: Туризам је једна од најбрже растућих грана у Републици Српској

Објављено:

​На 42. Међународном сајму туризма, који је завршен у Београду, успјешан наступ имали су туристички потенцијали Републике Српске.

Веома је значајно да су представљене најзначајније туристичке дестинације у Србији, из које, већ традиционално, долази у Српску и највећи број гостију, истакао је министар за европске интеграције и међународну сарадњу Републике Српске Златан Клокић, након обиласка Сајма.

Туризам је једна од најбрже растућих привредних грана у Српској зато је било битно представити најзначајане дестинације у Србији, рекао је Клокић.

- Туризам јесте једна од значајних грана и у Српској, грана која веома брзо расте и представљање на оваквим манифестацијама као што је овај сајам доприноси да та грана из године у годину расте, да сваке године имамо повећан број туриста и да сваке године имамо повећан број ноћења - рекао је Клокић.

- Мислим да смо ове године направили значајан корак јер смо дошли до закључка да ћемо на наредним сајамским манифестацијама мијењати и концепт представљања туристичке приведе Српске гдје ћемо посебан акценат дати на најзначајније туристичке дестинације - истакао је Млађен Цицовић, директор Представништва Републике Српске у Београду.

Извор: Ртрс
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.