Sign In

Министри Клокић и Јоксимовић о искуствима из процеса европских интеграција

Објављено:

​​​​​​​​Министар за европске интеграције и међународну сарадњу Републике Српске Златан Клокић састао се данас, у Београду, са министрицом за европске интеграције Републике Србије Јадранком Јоксимовић.

На састанку се разговарало о размјени искустава у погледу активности министарстава и институција Републике Србије након објављивања Мишљења Европске комисије о захтјеву за чланство у Европску унију (ЕУ), унапријеђењу међуресорне сарадње у областима преузимања правне тековине ЕУ у домаће законодавство, политике интегрисања и прекограничне сарадње у оквиру пројеката ЕУ и других програма помоћи.

Поред наведеног, разговарано је и о облицима сарадње који су предвиђени потписаним Меморандумом о сарадњи Министарства за европске интеграције Републике Србије и Министарства за европске интеграције и међународну сарадњу Републике Српске. Као модели сарадње поменути су одржавање обука за државне службенике Републике Српске, пружање експертске помоћи из области европских интеграција, и др.

Министар Клокић истакао је да је Србија, која има статус кандидата за чланство у ЕУ, примјер посвећености процесу приступања и сарадње у региону, те да је Република Српска опредијељена да у потпуности учествује у свим припремним активностима које стоје пред земљом потенцијалним кандидатом у процесу придруживања ЕУ.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.