Sign In

Влада Републике Српске организује Конференцију „Привреда Републике Српске од 2019. до 2022. године – дијалог за будућност“

Објављено:

Влада Републике Српске, у сарадњи са Унијом удружења послодаваца Републике Српске и Привредном комором Републике Српске, организује конференцију "Привреда Републике Српске од 2019. до 2022. године – дијалог за будућност" која почиње сутра, петак (28.09.2018. године) са почетком у 10.00 часова у Конференцијској сали Владе Републике Српске.

Конференцији ће присуствовати предсједник Републике Српске Милорад Додик и предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић који ће имати уводна обраћања. Уводне говоре одржаће и Драгутин Шкребић, предсједник Уније удружења послодаваца Републике Српске и Борко Ђурић, предсједник Привредне коморе Републике Српске.
Током одржавања конференције биће одржан централни панел на тему „Глобални и унутрашњи изазови и могућа рјешења за унапређење привреде Републике Српске" и неколико округлих столова.

Циљ Конференције је да се укаже на изазове са којима се суочава наша привреда и предложе могућа рјешења за њихово превазилажење у будућности и доради нацрт Смјернице за развој привреде, које су у портеклних неколико мјесеци заједнички припремили Влада Републике Српске и представници пословне заједнице.

Учесници Конференције су представници водећих компанија које послују у Републици Српској, ресорних министарстава и других јавних институција које утичу на пословни амбијент, представници академске заједнице и невладиног сектора, угледне личности из региона са искуством у појединим областима, те представници јединица локалне самоуправе.

НАПОМЕНА: Сниматељи и фоторепортери кадрове могу снимити на почетку у 10.00 часова, у згради Владе Републике Српске (у Конференцијској сали у приземљу). Изјаве за медије планиране су у ходнику испред улаза у салу у 10.45 часова.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.