Sign In

Министарка финансија поручила да су приоритети здравље људи и привреда

Објављено:

Министарка финансија Републике Српске Зора Видовић изјавила је данас у Чајничу, да је Буџет Српске стабилан и ликвидан, да ће бити урађен Други ребаланс Буџета Републике Српске за ову годину, те да је планирано да Буџет Републике Српске за наредну годину буде усвојен до 20. децембра текуће године.

Осврнувши се на ситуацију изазвану вирусом корона, она је навела да је због појаве пандемије и њених посљедица први ребаланс буџета урађен раније, те да је много више средстава уложено у привреду и здравство него што је било планирано.

"Палнирано је да други ребаланс 17. новембра прође кроз Владу Републике Српске, те да наредне седмице буде заказана сједница Народне скупштине и да се ребаланс буде усвојен до краја новембра", рекла је министарка Видовић за агенцију Срна током посјете Чајничу.

Она је навела да Влада Републике Српске ради на буџету за наредну годину, те да је планирано да он буде усвојен до 20. децембра како би све инстанце завршиле свој посао до краја године и буџет ступио на снагу 1. јанура 2021. године.

"До краја године Буџет ће бити апсолутно стабилан и ликвидан. Све обавезе ће бити исплаћене, а такво стање предвиђамо и у наредној години", рекла је Видовић, истичући да су обезбијеђени извори финансирања, те да је забиљежен пораст прихода.

Према ријечима министарке финансија, приоритети су у таквој ситуацији здравље људи и помоћ здравству. "Морамо помоћ и привреди да може да преживи настале проблеме, а инсистираћемо и предложити више средстава за инвестиције", поручила је она.

Министарка је најавила да Електропривреда Републике Српске има пројекте чија реализација почиње наредне године, те изразила увјерење да ће улагање у инвестиционе пројекте резултовати значајним порастом бруто друштвеног производа. Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.