Sign In

Министарка финансија у посјети Сокоцу најавила наставак подршке пројектима

Објављено:

Министарка финансија Републике Српске, Зора Видовић, изјавила је да су на подручју  општине Соколац у претходним годинама урађени бројни пројекти и да се наставља даље, јер општина има веома амбициозне пројекте за наредни период, што ће се рјешавати уз помоћ Владе Републике Српске.

Приликом јучерашње посјете општини Соколац, министарка је изјавила да је Влада Републике Српске апсолутно расположена да са сваком појединачном општином има одличну сарадњу и да, прије свега, покуша да помогне тамо гдје ће зауставити одлазак становништва. Она је истакла да је сарадња начелника општине Соколац Милована Бјелице са вишим нивоима власти донијела доста користи грађанима, а с циљем бољег живота и опстанка становништва у овој локалној заједници.

Министарка је изразила задовољство што се у општини Соколац ради домаћински и додала да је чињеница да је усвојен буџет веома важна за сваког грађанина ове локалне заједнице.

Начелник општине је рекао да се види да је на подручју општине Соколац много урађено и додао да је захваљујући министарки Видовић у овој локалној заједници доста тога ријешено, посебно у области инфраструктуре, изражавајући увјерење да ће она помоћи и код будућих пројеката за општину Соколац који су у интересу грађана.

Бјелица је навео да општина Соколац не би могла финансирати више пројеката без помоћи Владе Републике Српске, посебно пројекат "Енергетске ефикасности" у оквиру којег је утопљена зграда општине, вртића и Основне школе на којој је замијењен и кров.
Он је додао де се локална управа припрема и за реализацију пројекта "Енергетске ефикасности" на објектима Дома здравља "Доктор Љубомир Ћеранић". 
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.