Sign In

Министарка финансија у службеној посјети општини Фоча

Објављено:

Министарка финансија Републике Српске, Зора Видовић, разговарала је данас у Фочи са начелником општине Миланом Вукадиновићем о капиталним пројектима који се реализују у овој локалној заједници, те плановима за наредни период.

Министарка је изразила задовољство чињеницом да је буџет општине Фоча ликвидан и да се све обавезе измирују редовно, те најавила да ова општина може рачунати на подршку Владе Републике Српске, као што је то било и до сада.

"Гради се зграда за младе брачне парове, пројектује се и старачки дом, ради на уређењу рафтинг области, као и обалоутврде које су проблем, тако да ће Влада колико буде у могућности у овој години помоћи, а нешто ће се рјешавати и кредитним средствима. Сигурна сам да ћемо и у наредном периоду Фочу држати у фокусу, с обзиром да је Влада до сада значајна средства дала за Фочу, посебно за болницу и универзитет, а то ћемо и даље пратити", рекла је  министарка.

У обраћању новинарима, начелник општине Милан Вукадиновић је навео да је министарку финансија информисао о капиталним пројектима који су започети или ће бити започети у наредном периоду. Додао је да очекује подршку за изградњу старачког дома и зграде за младе брачне парове, као и у асфалтирању приступног пута десном обалом Таре што би било од користи за рафтинг по којем је овај крај познат. 
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.