Sign In

Одржани преговори са Мисијом Међународног монетарног фонда о новом аранжману

Објављено:

Министарка финансија Републике Српске, Зора Видовић, разговарала је данас са шефом Мисије Међународног монетарног фонда (ММФ) Мартином Петријем у оквиру припрема за нови Проширени аранжман са том финансијском институцијом.

Током сусрета, који је одржан посредством онлајн платформе, министарка Видовић је упознала шефа Мисије ММФ-а о основним елементима усвојеног Другог ребаланса Буџета за 2020. годину, те пројекцијама Буџета за 2021. годину и смјерницама будућег Програма економских реформи, као и мјерама за консолидацију буџета, те подршку реалном сектору и здравству.

„Република Српска је отворена за разговоре о новом Проширеном аранжману, који треба да буде резултат компромиса све четири стране потписнице", рекла је министарка Видовић, наводећи да је током састанка изнијела неколико примједби за које очекује да ће бити уважене.

„Подршка здравству, пословној заједници и подизање квалитета живота биће приоритети и у наредној години, а Република Српска ће требати снажнију финансијску подршку коју ће пратити мјере фискалне консолидације", изјавила је министарка Видовић, најављујући да би Буџет Републике Српске за 2021. годину требало да буде усвојен до 20. децембра.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.