Sign In

Средствима клириншког дуга обухваћено 107 пројеката

Објављено:

Владa Републике Српске усвојила је данас Информацију о реализацији пројеката из средстава клириншког дуга по основу закљученог Споразума о регулисању обавеза бившег СССР-а по обрачунима у вези са робним прометом између бившег СССР-а и бивше СФРЈ.

Од 60 милиона КМ који су припали Републици Српској из средстава клириншког дуга до сада је одобрено 107 пројеката, укупне вриједности 59,6 милиона КМ. Извршена плаћања по одобреним пројектима износе 54,6 милиона КМ.

Влада Републике Српске дистрибуисала је средства из клириншког дуга у највећи број локалних заједница у циљу побољшања саобраћајне, привредне, образовне, здравствене, комуналне, спортске, културне, административне инфраструктуре, што ће неминоновно довести до подизања квалитета пружања јавних услуга у тим заједницама.

Међу пројектима који су финансирани из средстава клириншког дуга су: изградња спортске дворане „Урије" Приједор, завршетак изградње Спортске дворане у Градишци, изградња Српско-руског храма у Бањалуци, изградња Спортске дворане у Источном Новом Сарајеву, санација студентског дома „Никола Тесла" у Бањалуци, као и проширење школе и изградња фискултурне сале ОШ "П.П.Његош" Источна Илиџа, санација и реконструкција Банског двора у Бањалуци, а средства су усмјерена и за организацију Европског омладинског олимпијског фестивала.

Средствима клириншког дуга финансирана су и два пројекта ван територије Републике Српске /Санација Епархије Горњокарловачке у Карловцу и изградња споменика погинулим борцима у Дрвару/.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.