Sign In

Донесена oдлука о привременим мјерама банака у вези са вирусом корона

Објављено:

Имајући у виду неопходност очувања и даљег јачања стабилности и сигурности банкарског система Републике Српске у условима ризика узрокованих новонасталом ванредном ситуацијом у вези са вирусним обољењем COVID-19, Агенција за банкарство Републике Српске је дана 20.03.2020. године донијела Одлуку о привременим мјерама банака за ублажавање негативних економских посљедица узрокованих вирусним обољењем COVID-19.  

Одлуком се утврђују привремене мјере које се односе на одобравање олакшица клијентима банака који су директно или индиректно погођени негативним ефектима, посебна правила за управљање кредитним ризиком које банке примјењују у случају одобравања посебне мјере клијенту, те превентивне мјере са циљем очувања капитала банака.

Одлука ће ступити на снагу наредног дана од дана објављивања у „Службеном гласнику Републике Српске", а више информација доступно је на интернет страници Агенције за банкарство Републике Српске: https://abrs.ba/sr/odluka-o-privremenim-mjerama/n52.

Министарство финансија Републике Српске ће наставити да блиско сарађује са Агенцијом за банкарство Републике Српске и банкама како би се предузимале адекватне мјере у циљу смањења негативних економских ефеката изазваних ширењем заразе коронавирусом, о чему ће благовремено извјештавати јавност.


     МИНИСТАРСТВО ФИНАНСИЈАПодијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.