Sign In

Први Округли сто у оквиру пројекта „Унапређење капацитета јавних служби у области управљања отпадом у пограничном региону“

Објављено:

​У организацији Министарства за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске у Бијељини је 16.07.2021. одржан  први Округли сто у оквиру пројекта „Унапређење капацитета јавних служби у области управљања отпадом у пограничном региону“, који  се реализује у оквиру ИПА програма прекограничне сарадње Републике Србије и Републике Српске. У реализацији пројектних активности из Републике Српске поред Министарствa за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске учествују и  Републичка управа за инспекцијске послове – Инспекторат Републике Српске и ЈНУ „Институт за заштиту и екологију Републике Српске“ Бања Лука, а из Републике Србије Покрајински секретаријат за урбанизам и заштиту животне средине АП Војводина. Циљ пројекта је побољшање одрживог планирања заштите животне средине у вези са управљањем чврстим отпадом кроз заједничке иницијативе са обје стране границе, укључујући и стварање база података о отпаду, отпадним водама и загађењу животне средине изазване дивљим депонијама. Локације пројектних активности у Републици Српској обухватају регију Бијељина – Зворник са припадајућим јединицама локалне самоуправе (Бијељина, Зворник, Лопаре, Угљевик, Осмаци, Братунац, Милићи, Сребреница, Шековићи, Власеница и Хан Пијесак).

Циљ овог округлог стола је унапређење административних капацитета у области заштите животне средине и области управљања отпадом и отпадним водама, стога је   презентован пројекат са свим активностима партнера на његовој реализацији, као и законодавани оквир из области заштите животне средине и области управљања отпадом, те поступци издавања еколошких дозвола и дозвола за управљање отпадом у Републици Српској и Републици Србији, укључујући и дискусију учесника Округлог стола на предметне теме. 

Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.