Sign In

Mинистар Срђан Рајчевић на 84. Међународном сајму предузетништва и иновација у Солуну

Објављено:

​Министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Срђан Рајчевић путује у Солун, гдје ће присуствовати 84. Међународном сајму предузетништва и иновација (Thessaloniki International Fair) који се одржава од 7-15. септембра 2019. године.

Сајам представља један од најважнијих изложбених догађаја на простору југоисточне Европе по броју учесника и разноврсности садржаја, а сваке године га обиђе преко 280.000 посјетилаца. Ове године представиће се преко 1.500 излагача.  

На сајму ће се, поред 14 универзитета из Грчке, Турске, Кипра и Македоније представити и оба јавна универзитета из Републике Српске.  На штанду Универзитета из Бање Луке и Источног Сарајева биће представљени сви факултети, студијски програми, а разговараће се и о могућностима по питању међународне размјене студената. Овом приликом министар Рајчевић ће обићи штандове из Српске.

У оквиру ове посјете, министар Рајчевић ће разговарати са ректором Америчког колеџа у Солуну Стамосом Карамоузисом те са директором и предсједавајућим централне дирекције Центра за истраживање и технологију Атанасиосом Констандопоулосом.

 Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.