Sign In

Састанак министра др Жељка Будимира и предсједника Синдиката образовања, науке и културе Драгана Гњатића

Објављено:

Министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске, Жељко Будимир, одржао је данас радни састанак са  предсједником Синдиката образовања, науке и културе, Драганом Гњатићем и његовим сарадницима.

Састанак је организован на захтјев Синдиката за почетак преговора на тему уједначавања платних коефицијената запослених у високом образовању и студентском стандарду са платама запослених у другим областима јавне управе Републике Српске.

Ресорно министарство је извршило детаљну анализу плата запослених у високом образовању и студентском стандарду са високом стручном спремом и презентовало те податке представницима Синдиката. У складу са резултатима анализе и у договору са Синдикатом, могуће је разматрати различите модалитете у циљу реализације Меморандума о заједничким мјерама.

Изражено је обострано задовољство због партнерског односа и међусобног разумијевања ресорног министарства и Синдиката и наглашен заједнички интерес за унапређење положаја запослених у овој области.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.