Sign In

Министар Будимир са студентима права са Косова и Метохије

Објављено:

Министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске Жељко Будимир поручио је данас студентима са Универзитета у Приштини, са привременим сједиштем у Косовској Митровици, да је Република Српска њихова отаџбина и да су увијек добродошли.

Министар Будимир је изразио задовољство јер је на Правном факултету Универзитета у Бањалуци организован пријем за ове студенте у оквиру пројекта "Упознај Српску, упознај своје", а са циљем оснажења специјалних и паралелних веза Српске и Србије.

-Студенти који раде и уче под специфичним околностима и сталним терором привремених власти у Приштини треба да виде да је Република Српска њихова отаџбина и да се у њој осјећају као код своје куће. Нама је најважнија сарадња са универзитетима у Србији и то је циљ нашег националног програма - рекао је Будимир.

Он је студентима поручио да је Српска њихова домовина и отаџбина, а Универзитет у Бањалуци њихов универзитет.

Предсједник Студентског савеза Правног факултета Универзитета у Бањалуци Растко Вучић истакао је значај пројекта "Упознај Српску, упознај своје", који у сарадњи два универзитета од 2013. године окупља студенте са Косова и Метохије и Републике Српске у Бањалуци.

-Трудимо се да посјетимо најзначајније институције Српске и разговарамо са највишим функционерима. Овакви сусрети су значајни јер колеге из Косовске Митровице имају прилику да упознају дијелове региона гдје живе Срби, а управо ми из Српске најбоље знамо шта они проживљавају - рекао је Вучић.

Студент продекан Правног факултета Универзитета у Приштини, са привременим сједиштем у Косовској Митровици Михајло Стоисављевић изразио је задовољство јер је имао прилику да посјети Бањалуку, Републику Српску, гдје се осјећа као код куће.

-Надам се да ћемо и у наредном периоду реализовати овај заједнички пројекат, како бисмо се посећивали, сарађивали и учили једни од других. Пројекат је важан јер нас спаја са колегама из Српске, са којима се највише разумемо - рекао је Стоисављевић.

Ректор Универзитета у Бањалуци Радослав Гајанин рекао је да ова високошколска установа подржава пројекте као што је "Упознај Српску, упознај своје", који промовишу Српску и њене потенцијале у областима образовања, културе, туризма и других.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.