Sign In

Расписани конкурси за додјелу стипендија за усавршавање у САД

Објављено:

Амбасада Сједињених Америчких Држава обавијестила је Министарство цивилних послова БиХ да је расписан позив за додјелу стипендија из програма Hubert H. Humphrey за академску 2022/23. годину. Програм је дио Fulbright програма намијењеног професионалцима и пружа могућност стручног усавршавања у САД у трајању од девет мјесеци. Међусобна размјена знања од заједничког интереса за САД и друге земље свијета, могућност образовања, развој лидерства и комуникација са америчким и међународним партнерима неке су од предности Hubert H. Humphrey програма.

Кандидати који желе да се пријаве на конкурс треба да имају искуства у јавној служби, потенцијал за професионално усавршавање и интересовање за област људски и институционални развој, права и слободе, одржива земљишта и напредне заједнице.

Рок за подношење пријава је 1. август 2021. године.

Више информација на https://www.humphreyfellowship.org

Кандидати могу да преузму апликацијске обрасце на адреси:

https://apply.iie.org/apply/?sr=d7a40e24-fbb4-45dd-8371-0070621cdc63

Осим овог, расписан је и конкурс за додјелу Fulbright стипендија за стране студенте – гостујући студент истраживач, за академску 2022/2023. годину. Програм омогућава дипломираним студентима и младим истраживачима да своја истраживања реализују у САД, у трајању од четири до максимално девет мјесеци. Истовремено, студентима се пружа прилика да унаприједе свој научни рад, успоставе професионалне контакте и стекну међународно искуство те помогну у промоцији билатералних односа.

Рок за пријаве је 1. август 2021. године, а више информација је доступно на адреси  https://foreign.fulbrightonline.org

Кандидати могу да се пријаве путем апликације:

https://ba.usembassy.gov/education-culture/educational-exchanges/graduate-exchanges-programs/fulbright-foreign-student-program.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.